Imatge de fons
Catalunya, Espanya

CATALUNYA

Informació del projecte

Les infermeres i infermers estem en els diferents àmbits d’atenció a les urgències i emergències. Tant en la vessant assistencial com en la coordinació de les emergències i el trasllat de malalts crítics.

A Catalunya trobem infermeres i infermers en serveis d’urgències hospitalaris d’adults, en tots els hospitals públics i privats que ofereixen assistència immediata urgent, així com els boxs de crítics. També estan presents en els serveis d’urgències pediàtriques, formant part de l’equip multidisciplinar que ofereix l’assistència a infants en situacions urgents i emergents.

En tots els serveis d’urgències, és la infermera la que assumeix el triatge als malalts, definint el grau de gravetat i la immediatesa que la seva assistència requereix. Per tant, les infermeres són les gestores del flux assistencial als serveis d’urgències.

En emergències prehospitalàries, trobem infermeres i infermers en el SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques). Formen part imprescindible de les ambulàncies de Suport Vital Avançat on, formant part d’un equip multidisciplinar ofereixen l’assistència al malalt crític, en els casos d’ambulàncies SVAI, sent les màximes responsables de l’assistència al pacient.

També formen part de l’equip assistencial en les unitats de trasllat interhopitalari pediàtric, on la infermera forma part d’un equip especialitzat en l’estabilització i trasllat de nounats i nens entre centres sanitaris.

A Bombers, les infermeres lideren les ambulàncies SVAI que s’encarreguen de donar assistència als bombers durant les tasques de rescat, salvament i extinció d’incendis.

Finalment, les infermeres i infermers d’emergències estan presents en les Centrals de Coordinació Sanitària, com la del SEM, en la que juguen un paper clau al ser les responsables de la valoració, coordinació i la supervisió dels recursos d’emergències en l’assistència a les urgències i emergències a la ciutat de Barcelona.

Catalunya, Espanya

Com arribar
Contactar ara
No té permís per a registrar

enllaç de restabliment de contrasenya serà enviada al seu correu electrònic