Imatge de fons

Intervenció multimodal centrada en el pacient vell amb risc de resultats adversos, fragilitat i davallada funcional a la comunitat i avaluació

Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol), Barcelona, Espanya
Truqui'ns en qualsevol moment 0034 686832187
casanovas.cris@gmail.com

BARCELONA

Infermera responsable: Cristina Casanovas-Guitart

Entitat / organització responsableInstitut Català de la Salut – Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol)


Informació del projecte

El projecte fa refèrencia al disseny i l’avaluació de la implementació i l’impacte d’una intervenció multimodal centrada en l’ancià que resideix a la comunitat (programa CARTS), amb l’objectiu de prevenir o endarrerir la fragilitat, el declivi funcional i el risc d’institucionalització, hospitalització i mort. En una primera fase es desenvoluparan les intervencions i després s’iniciarà la segona fase consistent en un assaig clínic aleatori de dos braços paral·lels amb un grup control.

Els participants del grup control rebran l’atenció habitual que consisteix en les visites ad hoc dels equips d’atenció primària, hospitalitzacions, derivacions habituals o el que la seva situació de salut requereixi. A les persones del grup intervenció se les derivarà a una infermera gestora de casos (o un altre professional de salut degudament entrenat) per l’aplicació inicial d’una valoració geriàtrica integral, i després se li prescriuran les intervencions centrades en la persona, segons les diverses àrees d’actuació identificades.

El projecte es desenvolupa a l’àmbit d’Atenció Primària de Barcelona ciutat, amb col·laboració multidisciplinar dels mateixos professionals, la direcció i el grup d’investigació FRAGICAP de l’IDIAP Jordi Gol (Sr. Francesc Orfila) i té la intenció de desenvolupar-se en varis centres de l’àmbit de Barcelona per tal de dotar-lo de més validesa externa.

Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol), Barcelona, Espanya

Com arribar
Perfils socials
No té permís per a registrar

enllaç de restabliment de contrasenya serà enviada al seu correu electrònic