Imatge de fons
Collegi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona, Carrer de Pujades, Barcelona, España

BARCELONA

Entitat / organització responsable: Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona


Informació del projecte

El Programa Retorn és un servei assistencial i d’ajuda del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona dirigit a col·legiades i col·legiats amb problemes mentals i / o d’addicció.

Des d’aquest servei, s’ofereix ajuda a les persones afectades per superar la malaltia i els problemes laborals que comporta, amb l’objectiu de la rehabilitació i la reinserció a la vida laboral. Es protegeix els usuaris dels efectes perjudicials derivats d’aquesta problemàtica, garantint el seu dret a una assistència sanitària de qualitat, des del punt de vista tècnic i humà, per part de les infermeres, i es vetlla pel compliment estricte de les normes d’ètica de la professió infermera. El control d’aquestes malalties és necessari per garantir la seva aplicació.

Les infermeres, com la resta de la població, poden patir al llarg de la seva vida laboral problemes mentals i / o addiccions a l’alcohol o altres drogues. Sovint, les persones que estan afectades no són conscients del seu problema, o tenen dificultats per demanar tractament. De vegades no saben on demanar ajuda per por de la vulneració de la seva intimitat o represàlies laborals. Continua exercint sense recórrer a l’assistència especialitzada fàcilment pot comportar l’aparició de problemes en altres àmbits com els personals i laborals.

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, ​​conscient de la problemàtica i amb l’objectiu de garantir a la població el millor exercici de la professió, disposa des de l’any 2000 del Programa Retorn, un servei d’atenció especialitzada amb la màxima garantia de preservar la confidencialitat.

La consolidació del programa ens permet continuar atents a les necessitats específiques del nostre col·lectiu i oferir un servei assistencial eficaç, eficient, adaptat i altament especialitzat. La intervenció del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, ​​assegura l’especialització en el tractament dels casos, la preservació del codi deontològic de la professió i la coordinació dels recursos assistencials, jurídics, laborals i personals.

Al programa s’accedeix per petició personal de la infermera, per suggeriment de familiars, companys i companyes de treball o responsables laborals de la persona afectada o per petició de la família.

 

Coneix una història del Programa Retorn

Collegi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona, Carrer de Pujades, Barcelona, España

Com arribar
Perfils socials
Contactar ara
No té permís per a registrar

enllaç de restabliment de contrasenya serà enviada al seu correu electrònic