Imatge de fons
Hospital de Figueres, Figueras, España
Truqui'ns en qualsevol moment 0034 972 501 400
isapgarcia@hotmail.com

GIRONA

Infermera responsable: Isabel Pérez

Entitat/organisme responsable: Fundació Salut Empordà


Informació del projecte

Les persones que es fan un programa d’hemodiàlisi, necessiten un accés vascular per poder realitzar aquest tractament de forma adequada.

La fístula arteriovenosa és l’accés vascular amb més supervivència i menys complicacions respecte a altres accessos.

Per millorar la qualitat de vida d’aquestes persones és imprescindible la cura i el manteniment d’un bon accés vascular.

L’ecografia és una eina que ens permet fer un seguiment diari de l’accés vascular per tal de valorar el seu desenvolupament i bon funcionament, així com detectar possibles complicacions i poder actuar en el cas que sigui necessari .

Una de les tasques de la infermera en general i de la infermera nefrològica és la canalització de vasos venosos que permet fer efectiu el tractament mèdic del pacient.

En situacions difícils l’ecografia ens ajuda a localitzar el vas i mesurar la seva profunditat i diàmetre.

En la nostra unitat utilitzem l’ecògraf com a eina habitual que ens permet valorar la maduració i desenvolupament de l’accés vascular, així com ens ajuda en les puncions de difícil accés, localitzant el lloc idoni de punció i dirigint l’agulla en el moment de la canalització, per tal d’evitar puncions fallides i les seves possibles complicacions.

Quan una persona comença tractament, l’ecògraf ens permet valora l’accés i planificar el tipus de tècnica de punció, ja sigui esglaonada o buttonhole.

Hospital de Figueres, Figueras, España

Com arribar
No té permís per a registrar

enllaç de restabliment de contrasenya serà enviada al seu correu electrònic