Imatge de fons
Hospital Clínic, Barcelona, España
Truqui'ns en qualsevol moment 00 34 629 95 18 74
jguell@clinic.cat

BARCELONA

Infermera responsable: Jaume Güell Picazo

Entitat / organització responsable: Hospital Clínic de Barcelona


Informació del projecte

Deixant de banda per un moment l’etiologia del càncer en totes les seves vessants, els factors que en condicionen la seva aparició, i atenent a l’impacte que el diagnòstic d’aquesta malaltia té sobre les persones afectades i les seves famílies, es comprenen fàcilment les reaccions desassossegades que es produeixen quan a una persona li comuniquen que té un càncer.

Amb aquest projecte es pretén aportar al pacient oncològic i hematològic els estris necessaris per afrontar el procés de la malaltia d’una forma proactiva i holística, proporcionant-li el suport i confort que aporten les teràpies naturals i les intervencions complementàries des d’un enfocament de complementarietat, contribuint a cobrir aspectes psicoemocionals no contemplats en la sanitat pública.

El projecte és un conjunt de convenis de col·laboració entre l’Hospital Clínic i les diferents associacions, entitats i grups que de forma voluntària i altruista ens ajuden a aconseguir els objectius del projecte. Aquests convenis estan coordinats per una sola persona i no suposen cap dispendi econòmic ni pel pacient ni per l’hospital.

Des de juliol del 2013 hem incorporat diferents convenis: Teràpia amb Reiki (voluntaris de l’Associació de Terapeutes de Reiki de Catalunya), Art Teràpia (alumnes del Màster d’Art Teràpia de la Universitat Pompeu Fabra, Musicoteràpia en el domicili de pacients menors de 20 anys (ONG), actuacions amb música en directe (Associació Música en Vena), tallers d’automaquillatge (finançat per un laboratori de cosmètica), Projecte Studia per a pacients que estan estudiant una carrera (Universitat de Barcelona), Tatuatge Areola (Grup GAMIS) i una petita Biblioteca (aportació d’una editorial). Sens dubte la teràpia que més èxit ha tingut ha estat el Reiki, on avui dia els voluntaris de l’Associació de Terapeutes de Reiki de Catalunya fan una mitjana de 550-600 teràpies mensuals a les persones a les que s’està administrant quimioteràpia a l’Hospital de Dia o bé estan hospitalitzats.

Hospital Clínic, Barcelona, España

Com arribar
Perfils socials
No té permís per a registrar

enllaç de restabliment de contrasenya serà enviada al seu correu electrònic