Imatge de fons
Cataluña, España
Truqui'ns en qualsevol moment 00 93 217 75 73
consell@codinf.org

CATALUNYA

Infermera responsable: Maria Gasull

Entitat/organisme responsable: Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya


Informació del projecte

Més de 3.000 infermeres i infermers van participar a través d’un procés participatiu que va durar tres anys en la renovació del codi d’ètica de les infermeres catalanes. Un codi que es va renovar 26 anys després de la publicació de l’anterior document.

El Codi d’Ètica, publicat el 2013, és des de llavors un document de referència per a la professió que pot consultar-l’ho en format imprès, en línia a través dels webs dels quatre col·legis territorials catalans i a través d’una aplicació gratuïta disponible per iOS i Android.

El document emfatitza aspectes vinculats amb la dignitat de la persona, explicita valors com la cura i aborda temes com el dret a vaga, l’objecció de consciència, el medi ambient o l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

El codi estructura els diversos articles a partir dels següents valors: responsabilitat, autonomia, intimitat, confidencialitat, justícia i compromís professional. Inclou així els principals compromisos que adopten les infermeres en el desenvolupament de la pràctica professional en la relació amb les persones que atenen, les seves famílies i la societat en general.

Els treballs per redactar el nou codi d’ètica es van iniciar l’any 2011 en el marc d’una comissió de 16 infermeres redactores que van començar a treballar en aquest projecte. Prèviament, es va realitzar una revisió d’altres codis d’ètica d’altres països i també, de manera paral·lela, es va voler conèixer els principals problemes ètics de les infermeres catalanes.

Per aquest motiu es van crear dos grups focals d’infermeres, procedents dels diversos àmbits de la professió i, posteriorment, es va elaborar una enquesta online oberta a totes les infermeres catalanes. Amb la informació obtinguda, la comissió redactora va elaborar l’articulat, que posteriorment es va donar a conèixer a persones i institucions destacades del món de l’ètica.

Posteriorment, aquest mateix document es va obrir a tot el col·lectiu infermer de Catalunya, perquè totes aquelles infermeres fessin les esmenes que consideressin necessàries. Finalment, el codi va ser aprovat per les juntes de govern de cada col·legi professional i, posteriorment, per Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya.

 

Descarregar el Codi d'Ètica

Cataluña, España

Com arribar
Perfils socials
Contactar ara
No té permís per a registrar

enllaç de restabliment de contrasenya serà enviada al seu correu electrònic